MAK priprema novu predstavu, redatelj Radovan Marčić

 

Metkovsko amatersko kazalište priprema novu predstavu. Riječ je o adaptaciji predstave “Gospon lovac” francuskog komediografa Georgesa Feydeaua.

MAK-ovci novu predstavu pripremaju pod redateljskom palicom poznatoga hrvatskoga pisca, producenta, kazališnoga i filmskoga redatelja te gastrokritičara Radovana Marčića, a uloge tumače Željka Bulić, Gorki Dumanić, Dado Kozarić, Dino Čolaković, Jure Talajić, Josip Talajić, Jasminka Jasna Vrdoljak i Iva Jerkić.

dina_baner
Zemlja loših
„Georges Feydeau je klasik žanra koji se zove vodvilj i uvrštavaju ga kao jednoga od najpoznatijih dramskih pisaca u svijetu. Napisao je ogroman broj komada i bio je nevjerojatno popularan na prijelazu stoljeća. Komad koji mi radimo u originalu se zove ‘Gospon lovac’ i imao je premijeru 1893. godine. Komad je igran gotovo u cijelome svijetu, a na repertoaru je bio i u hrvatskim kazalištima više puta. Jedna od najpopularnijih predstava je bila ona Teatra u gostima za koju je i napravljen prijevod i adaptacija, a prema kojoj mi radimo svoju verziju teksta. Verziju prenosimo u metkovski dijalekt, a radnja je smještena u 60-te godine. Komad se bazira na nevjeri, odnosno prevari koja se nigdje ne ostvari. Muževi varaju žene, iz osvete žene varaju muževe, međutim ništa od toga nije izvršeno. Scenografiju priprema Vesna Režić iz Splita, a glazbu Branko Medak“, istaknuo je Marčić.

Radovanu Marčiću ovo nije prva predstava koju priprema s Metkovskim amaterskim kazalištem. Brojni se još uvijek sjećaju predstave ‘Šjor Tomo Brontulalo’ koju je MAK upravo pod njegovom redateljskom palicom izveo 1996. godine.

„Radio sam tu predstavu 1996. predstavu za MAK, koju oni smatraju vrlo uspješnom. Tada smo radili prilagodbu s dubrovačkoga dijalekta na metkovski, što tada i nije bio veliki zahvat kao ovaj. Računamo da će i ova predstava biti hit. Radimo puno i mislim da smo na dobrom putu. Vježbamo na sceni GKS-a, koje je od 1996. dobilo novi i ljepši izgled i to je jako dobro. Rijetko koji grad ove veličine ima takvu scenu“, kazao je Marčić.

Premijera predstave ‘Gospon lovac’ planirana je za 4. i 6. ožujka

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content