U DNŽ 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o osam osoba iz Župe dubrovačke, sedam iz Dubrovnika, dvije iz Konavala te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Stona i s Mljeta. Preminula je jedna ženska osoba iz Stona (rođ. 1932.g.). Izliječeno je 187 osoba: 106 iz Dubrovnika, 19 iz Župe dubrovačke, 12 iz Konavala i Metkovića, sedam iz Vele Luke i Korčule, četiri iz Opuzena i Stona, tri iz Kule Norinske, Blata, i Lumbarde, dvije iz Ploča i s Mljeta te jedna iz Slivnog, Orebića i Zažablja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 139 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 200 706 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru. U samoizolaciji je 1649 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1005 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content