Uskoro otvorenje Dnevne bolnice Metković – u zgradi će biti uspostavljen i Centar za djecu s poteškoćama u razvoju

 

Radovi na projektu izgradnje Dnevne bolnice Metković su završeni, a danas su prostorije obišli župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović te ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA-e Melanija Milić.

Vrijednost radova je 16,2 milijuna kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju i dogradnju bivše zgrade Općinskoga suda u Dnevnu bolnicu Metković – podružnicu Opće bolnice Dubrovnik u kojoj će se omogućiti specijalistički pregledi u područjima interne medicine, ginekologije, kirurgije, psihijatrije i pedijatrije. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i ukupne je vrijednosti 50 milijuna kuna, a uključuje i uređenje Dnevne bolnice u Dubrovniku.

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima te istaknuo kako se uskoro očekuje i samo otvorenje Dnevne bolnice Metković.

„Radovi su izvedeni odlično i vrlo sam zadovoljan ovim što smo danas vidjeli. Za nekoliko dana je tehnički prijem bolnice, a kako smo mogli vidjeti u obilasku, vjerujem da će sve proći uredno. Nakon toga ide uporabna dozvola. Trenutno je proces opremanja bolnice. Nedostaje još malo opreme, u razgovorima smo s Ministarstvom da se proces ubrza, a nakon toga slijedi otvaranje bolnice. Kao što znamo, Dnevna bolnica Metković dio je Opće bolnice Metković te je na takav način riješena organizacija rada. Dakle, iz OB Dubrovnik će dolaziti specijalisti koji će raditi intervencije ovdje u Metkoviću“, kazao je župan Dobroslavić.

Zadovoljstvo izvedenim radovima istaknuo je i gradonačelnik Dalibor Milan koji je istaknuo kako će u zgradi Dnevne bolnice biti uspostavljen i Centar za ranu intervenciju, projekt vrijedan 7 milijuna kuna.

„Dnevna bolnica će biti od iznimne koristi stanovnicima cijele doline Neretve, kojima će se omogućiti brojni specijalistički pregledi. Na taj način će se kvaliteta zdravstvene zaštite uzdignuti na jednu puno višu razinu. Izuzetno mi je drago što će se na nekih 600 kvadrata neiskorištenoga prostora Dnevne bolnice napraviti i Centar za ranu intervenciju, odnosno Centar za djecu s poteškoćama u razvoju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje. Vrijednost toga projekta je 7 milijuna kuna, a ostvarit će se u suradnji Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvaljujem se još jednom Županiji i Ministarstvu što smo zajedno realizirali ovaj projekt“, kazao je Milan.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže portal www.metkovic.hr. Preuzimanje teksta, izjava ili fotografija dopušteno je isključivo uz dozvolu autora.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije