Župan Dobroslavić: ‘Oče biskupe, dobro nam došli’

 

Nakon više mjeseci iščekivanja napokon smo dobili našega biskupa i želim mu izraziti dobrodošlicu u Dubrovačko-neretvansku županiju!” – istaknuo je danas župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te dodao da vjeruje kako će novi biskup među pukom biti dobro prihvaćen te da će dobro obavljati svoje poslanje.

Papa Franjo imenovao je mons. Roka Glasnovića dubrovačkim biskupom 30. studenoga prošle godine, a danas je na euharistijskom slavlju održano biskupsko ređenje. “Pratio Te zagovor sv. Mihovila i sv. Vlaha, a dobri Bog neka obilno blagoslovi tvoju službu Dubrovačkog biskupa – istaknuo je  mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski kao glavni zareditelj, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom kadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim.

Prvi “pontifiko” dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije okupio je brojne uzvanike iz vjerskog, ali i društveno-političkog života. Uz izaslanicu predsjednika Republike Hrvatske Jadranku Živković, izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora Branka Bačića i izaslanicu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ninu Obuljen Koržinek bili su i čelnici Dubrovačko-neretvanske županije – župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić.

“Već sada se radujem svakom susretu sa svim vjernicima i ljudima dobre volje. Mnogi znani i neznani ugradili su svoje živote u ono što mi sada imamo, mnogi su bili most koji je povezivao različitosti, mnogi su bili i jesu svjedoci vjere, nade i ljubavi koja se ogleda u ovoj živoj zajednici vjernika, našoj dubrovačkoj Crkvi” – istaknuo je, uz ostalo, u svojoj zahvali biskup Glasnović.

Biskup dubrovački mons. Roko Glasnović svoju službu počinje sa slavljem 1050.obljetnice feste sv. Vlaha.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content