‘Leptirići’ proveli projekt ‘Budućnost pripada tebi’

 

Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve ‘Leptirići’ u suradnji s Ekonomskom i trgovačkom školom Dubrovnik uspješno je provela projekt pod nazivom „Budućnost pripada tebi“.

Projekt vrijedan 40.000,00 kn u cijelosti je financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Udruga Leptirići projektom je htjela učenicima približiti informacije i mogućnosti koje EU pruža te im pružiti priliku da i njihov glas bude utkan u izvješće Konferencije o budućnosti Europe. 

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

“Projekt „Budućnost pripada tebi“ je jedinstvena prilika gdje i mali mogu biti veliki promovirajući jednake mogućnosti u kreiranju politika od zajedničkog interesa. Ovo je prvi put da se na teritoriju cijele EU traži i očekuje mišljenje pojedinaca iz svih sfera ljudskog društva čija će mišljenja pridonijeti jačanju EU i boljem odgovoru koji se očekuje nakon krize uzrokovane pandemijom Covid-19. Projektnim aktivnostima smo našim srednjoškolcima pružili kvalitetnu izvannastavnu aktivnost potičući njihova razmišljanja i logička zaključivanja, argumentirane rasprave šireći vokabular poučavanjem govorničkih vještina i važnosti timskog rada”, poručili su Leptirići.

“Provođenje navedenog projekta smanjilo je nedovoljnu informiranost o EU i njenim institucijama te također pružio mogućnost da se kroz ugodno druženje dosta toga i nauči. Iako su to mladi ljudi, učenici srednje škole, oni itekako imaju što za reći promišljeno i argumentirano iznoseći misli i oblikujući zaključke. Važno je da se njihov glas čuje jer su upravo oni budući nositelji društva u kojem živimo, društva koje se susreće s brojnim problemima. Želimo naglasiti da smo preko mladih, kao budućih nositelja društva, željeli umanjiti inertnost društvene zajednice te potaknuti ostale školarce i mlade, naše sugrađane pa i jedinice lokalne samouprave na razmišljanje i osvještavanje da smo svi dio jedne velike obitelji koja nam pruža mnogo prilika i brojne koristi samo ih trebamo znati prepoznati”, istaknuli su iz Leptirića. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content