Grad Metković nastavlja s ulaganjem u zdravstvo

 

Iz gradskoga Proračuna i ove je godine izdvojeno pola milijuna kuna za ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana Grada Metkovića.

Sredstva su, kao i dosada raspoređena zdravstvenim ustanovama na području grada, pa je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan s ravnateljem županijskoga Zavoda za hitnu medicinu g. Lukom Lulićem potpisao Ugovor o financiranju nadstandarda zdravstvene zaštite u vrijednosti od 250.000,00 kuna. Ostatak sredstava namijenjen je Domu zdravlja Metković.

Kino_baner
Kino_baner

Podsjetimo, 2019. je po prvi puta u povijesti u gradski Proračun uvedena stavka Ulaganje u poboljšanje zdravstvene zaštite građana grada Metkovića. Za tu namjenu je dosada izdvojeno 1.976.410,78 kn. Od toga je za Dom zdravlja Metković izdvojeno 1.133.665,96 kn, a za Zavod za hitnu medicinu 842.665,96 kn.

“Uz pomoć naših sredstava ustanove su uspjele nabaviti prijeko potrebnu opremu te riješiti neke goruće probleme. Smatramo kako u poboljšanje zdravstvene zaštite trebamo ulagati kontinuirano. Stoga se trudimo pomoći u i u rješavanju problema nedostatka liječnika i zdravstvenog osoblja u Metkoviću, pa tako financiramo i smještaj voditelju medicinsko-biokemijskog laboratorija Doma zdravlja Metković, financiramo jednu specijalizaciju iz pulmologije, a osigurali smo i prijeko potrebnoga ginekologa, isplativši troškove specijalizacije Domu zdravlja Virovitica u iznosu od 300 tisuća kn”, istaknuo je gradonačelnik Milan. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content