Danas se održava 17. ‘Noć muzeja’

 

Hrvatsko muzejsko društvo 17. godinu zaredom organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj, koja će se održati u petak, 28. siječnja.  Ove godine tema manifestacije je ‘Muzeji – između stvarnog i digitalnog’.

Prirodoslovni muzej Metković 

Biba_baner
Đani Maršan-baner

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju Prirodoslovni muzej neće raditi u večernjim satima, ali će  svojim posjetiteljima omogućiti besplatan ulaz u redovnom radnom vremenu od 9 do 16 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Za sve koji su spriječeni mogu Muzej posjetiti na njegovim virtualni stranicama te se podsjetiti svih dosadašnji programa ali i obići muzej uz pomoć virtualne šetnje kroz stalni postav.

Arheološki muzej Narona Vid

U programu manifestacije svake godine sudjeluje i Arheološki muzej Narona u Vidu. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Metkoviću i epidemiološke mjere, u prostorijama Arheološkoga muzeja Narona ove se godine neće održati program manifestacije te će Muzej u petak, u večernjim satima biti zatvoren za posjetitelje. 
 
Ipak, dio planiranoga programa, iz Muzeja su odlučili preseliti u izlog bivšega prostora Gradske knjižnice Metković gdje će biti postavljena izložba “Prvo arheološko istraživanje u Naroni – Vidu (1877. –2022.)“. Izložba prikazuje rezultate istraživanja koje je arheolog Mihovil Glavinić pronašao kopajući u blizini sjevernog poteza gradskih zidina, a bit će otvorena do 28. veljače. 
 
Svi oni koji se odluče za posjet Muzeju u petak, mogu to napraviti u vremenu od 9 do 16 sati uz slobodan ulaz te pridržavanje važećih epidemioloških mjera. Oni koji žele razgledati muzej u večernjim satima mogu to učiniti na muzejskoj web stranici i poveznici https://www.a-m-narona.hr/3d-virtualna-setnja/ gdje ih čeka 3D virtualna šetnja.
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content