UEFA Playmakers – u Metkoviću uskoro nogomet za djevojčice kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih filmova

 

U Metkoviću uskoro počinje UEFA Playmakers – nogomet za djevojčice u dobi od pet do osam godina.

Riječ je o programu kojega Hrvatski nogometni savez dovodi u šest središta i 30 lokacija diljem Hrvatske, a nastao je u suradnji između Disneyja i Uefe.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

UEFA Playmakers program koncipiran je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova te pomažu djevojčicama usvojiti temeljne nogometne vještine. Kako su istaknuli iz HNS-a, programom se želi doprinijeti u promociji i razvoju ženskoga nogometa, a ulogu ambasadora prihvatio je proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Program ima jedinstven pristup koji je baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.

U Hrvatskoj će se program odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje – ono koje kreće u ožujku 2022. godine – pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga. Važno je naglasiti kako je program besplatan, a u Metkoviću će ga organizirati Ženski nogometni klub Neretva. Kako su nam istaknuli iz Kluba, treninzi će se odvijati na novoobnovljenom Pomoćnom igralištu NK Neretva, na kojega je nedavno postavljena i umjetna trava.

Više informacija o početku i načinu prijave na program UEFA Playmakers donosimo uskoro.

FOTO: Drago Sopta/HNS

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content