Promjene u RK Metković – Mehanika

 

Iz RK Metković – Mehanika poslali su priopćenje za medije u kojem su istaknuli kako je došlo do promjena u Klubu, u razdoblju od prvog dijela natjecanja do danas. 

“Ovim putem želimo informirati javnost o promjenama nastalim u našem klubu u razdoblju nakon završetka prvog dijela natjecanja do danas. Tako je naš iskusni igrač Nikola Džono završio karijeru kao igrač, budući da ozljeda koljena nije dozvoljavala veće napore i intenzitet treninga koji se zahtjeva. Nikola se uslijed završetka igračke karijere potpuno posvetio obnašanju funkcije pomoćnog trenera prve ekipe te time pružio pomoć treneru Filipu Romiću. Osim pomaganju prvoj ekipi prihvatio se i treniranja kadeta odnosno godišta U-17. Nikola je u međuvremenu završio školovanje za rukometnog trenera te su odluke imenovanja na navedene funkcije bile logične. Nikola je iza sebe imao dugu i uspješnu internacionalnu karijeru te stekao bogato rukometno iskustvo koje doprinosi uspješnom obnašanju novih uloga u klubu. U novu sezonu idemo bez Josipa Kežića koji je odlučio nastaviti svoju karijeru u inozemnom klubu na dalekom Islandu i ovom prilikom mu želimo puno sportskih i privatnih uspjeha. Kako bi nadomjestili odlazak dva iskusna igrača koja su imala važne uloge u ekipi, klub se odlučio pojačati na poziciji lijevog vanjskog dolaskom lijevog beka Aleksandra Vujnića. Aleksandar, rođen u Crvenki (Republika Srbija) je 25-godišnji igrač sa međunarodnim rukometnim iskustvom, a prošlu sezonu je igrao u RK Radovišu, prvoligašu iz Makedonije”, poručili su iz RK Metković – Mehanika te dodali kako je došlo do promjena i u organizaciji kluba. 

Back to black_baner
Back to black_baner

“Joško Jukić sportski direktor kluba, zbog privatnih i poslovnih razloga vise nije mogao obnašati tu funkciju. Joško će ostati u klubu  kao trener vratara prve ekipe i trener vratara svih mlađih uzrasta. Ivica Obrvan se pridružio organizacijskom timu te će ubuduće obnašati funkciju sportskog koordinatora za cijeli stručni i igrački pogon u klubu. Što se tiče dosadašnjeg dijela zimskih priprema smatramo da su bile vrlo kvalitetne i u istim je odigran velik broj utakmica sa jakim protivnicima. Nakon četiri tjedna intenzivnog  treninga ostala nam je još generalna proba protiv naših prijatelja iz RK LOVĆEN-a, dugogodišnjih prvaka Crne Gore. Utakmica će se odigrati u četvrtak 10.2.2022. u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću. Posljednja je to utakmica za naše rukometaše pred  početak prvenstva. Utakmicom u Gospiću 19.02.2022. otvorit će se nastavak natjecanja. U Gospiću nas očekuje vrlo bitna i zahtjevna utakmica i prva ozbiljnija prepreka. Konačan cilj je osvajanje najmanje drugog mjesta koje nam osigurava dodatne kvalifikacije i borbu za ulazak u Premier ligu. Uz sve ove promjene spremni dočekujemo nastavak natjecanja i nove rukometne izazove”, poručili su iz RK Metković – Mehanika. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content