Korištenje teniskih terena uz kontrolu i preuzimanje ključeva

 

Zbog učestale devastacije i vandalizma nad sportskom imovinom Grada Metkovića, a kojom upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković, dana 17. veljače donesena je Odluka o stavljanju pod nadzor teniskih terena, odnosno zaključavanju istih.

Ustanova za kulturu i sport Metković Odluku je donijela zbog velikoga broja neodgovornih korisnika koji kontinuirano odlažu otpad na neprimjeren način i na neprimjerena mjesta, uništavaju mreže i klupe za sjedenje, ulaze na teniske terene s motorima i biciklima, na odgovarajući i propisan način ne čiste izmet njihovih kućnih ljubimaca itd. Zbog takve dugogodišnje eksploatacije teniskih terena (koji se svim sugrađanima ustupljuju potpuno besplatno)  nužna je njihova obnova, ali i kontrolirano korištenje!

dina_baner
Zemlja loših

Na području Grada Metkovića djeluje jedna teniska škola – Teniski klub Metković, udruga registrirana u svim tijelima RH te Udruga članica Športske zajednice Grada Metkovića, kojoj su kao takvoj dodijeljeni termini za sve aktivnosti na teniskim terenima. Svi ostali zainteresirani sugrađani i dalje će moći koristiti teniske terene, ali, kako je istaknuto – uz kontrolu korištenja! Naime, važno je napomenuti kako zaključavanje teniskih terena, ne znači i zabranu korištenja istih! Baš kao i dosada, korištenje teniskih terena za sve zainteresirane bit će besplatno, ali uz preuzimanje ključeva u Gradskoj sportskoj dvorani, koji se nakon korištenja terena vraćaju! Informacije o tome gdje i kako se mogu preuzeti ključevi, oglašene su i na tablama postavljenima na vratima teniskih terena.  

“Želimo naglasiti i kako je na dijelu sportskih objekata kojima upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković postavljen videonadzor, a u tijeku je postavljanje istoga i na teniske terene. U skladu s tim, ubuduće ćemo, u slučaju eventualne devastacije naše imovine, a u suradnji s policijom, napraviti sve da se počinitelji otkriju te kazne”, poručili su iz Ustanove za kulturu i sport Metković te apelirali na građane da odgovorno koriste javnu imovinu.

“Ipak, želimo još jednom apelirati na sve građane da zajedničkim snagama skrbimo o javnoj imovini, koja nam je svima ustupljena na korištenje. Na taj način zajednički i doprinosimo poboljšanju kvalitete treniranja sportaša starijih i mlađih uzrasta metkovskih klubova, što će, sigurni smo, rezultirati brojnim sportskim odličjima”, ističu iz Ustanove. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content