Gradonačelnik Milan održao sastanak s predsjednicom metkovskoga Ogranka Matice hrvatske prof. Zoranom Vekić te tajnikom prof. Božidarom Lovrićem

 

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u prostorijama Gradske uprave održao sastanak s novoizabranom predsjednicom Upravnoga odbora Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću, prof. Zoranom Vekić te članom UO te tajnikom Ogranka prof. Božidarom Lovrićem.

Profesori Vekić i Lovrić upoznali su gradonačelnika Milana s planovima i aktivnostima u budućem razdoblju koji su vezani za vrlo važne obljetnice.  Riječ je o obilježavanjima 180 godina od utemeljenja Matice hrvatske te 600 godina od prvoga pisanog spomena Metkovića. Tim povodom, plan im je napraviti retrospektivnu djelovanja Matice hrvatske u Metkoviću.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Inače, njeno djelovanje prvi put se spominju davne 1878. godine, a kao glavni povjerenik spominje se svećenik Joso Josip Gabrić. Ogranak Matice hrvatske osnovan je 21. lipnja 1970. te je djelovao 70′ i 71′. godine, kada zamire do 90-ih. Obnoviteljska skupština Ogranka održana je 8. lipnja 1991. godine, a proteklih 30 godina bit će prikazano u retrospektivi djelovanja, koja uključuje različite i hvalevrijedne aktivnosti te brojne nagrade i priznanja.

Gradonačelniku Milanu tijekom sastanka poklonili su i dvije knjige za koje je metkovski Ogranak dobio Zlatnu i Srebrenu povelju Matice hrvatske – zbornik radova u čast dr. don Mile Vidovića ‘Što vama kažem, svima kažem!’,  urednika Ivana Armande te ‘Veliki petak 1945.’, autora Mirka Ivanjeka.

Gradonačelnik Milan je zahvalio predstavnicima Ogranka Matice Hrvatske te im, kao dosada, obećao potporu u daljnjem radu. 

Dodajmo kako rad Ogranka možete pratiti i na novim Facebook i Instagram stranicama pod nazivom Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content