Sastanak župana Dobroslavića s ravnateljima srednjih škola

 

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sa suradnicama je u Palači Ranjina održao sastanak s ravnateljima srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tema sastanka bilo je planiranje upisa učenika u prvi razred srednje škole u školskoj 2022./2023. godini.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Ovom prilikom župan Dobroslavić istaknuo je veliku zahvalnost svim ravnateljima i djelatnicima škola te naglasio važnost njihovog posla.

‘Vaši napori i u pandemiji koronavirusa i u brizi za naše mlade, koji su naša budućnost, su za svaku pohvalu. Posao kojim se bavite vi, ali i sve osoblje u školama je jako važan. Kao i dosad, Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač, uvijek će biti partner školama’, rekao je župan Dobroslavić.

Na sastanku razgovora je bilo o načelima kojima se potrebno voditi prilikom planiranja upisa učenika, obrazovnim/strukovnim kurikulumima u školama, kao i razvoju regionalnih centara kompetentnosti.

Sukladno naputcima resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja, istaknuto je kako je upisnu politiku u srednjim školama važno prilagođavati potrebama i razvojnim planovima svake pojedine županije, a kako bi se unaprijedila kvaliteta obrazovanja u Republici Hrvatskoj, sve uz aktivno sudjelovanje samih škola.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, sastanku su prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content