Erasmus plus – Gimnazija Metković domaćin učenicima i profesorima iz Francuske, Grčke, Poljske i Rumunjske

 

Gimnazija Metković domaćin je mobilnosti Erasmus plus projekta ‘Sea in Sight’, u sklopu kojega u Metkoviću borave profesori i učenici iz Francuske, Grčke, Poljske i Rumunjske.

Tim povodom, učenike i profesore partnerskih škola danas je uime Grada Metkovića i gradonačelnika Dalibora Milana primila direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur. Osim što im je poželjela dobrodošlicu, upoznala ih sa specifičnostima i znamenitostima Grada Metkovića te im podijelila prigodne poklone.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Inače, svrha Erasmus plus projekta ‘Sea in sight’ je proučavanje mora s različitih aspekata, kao što su ekonomski, ekološki, geografski itd. U skladu s tim, učenici i profesori će tijekom ovoga tjedna pohađati različite radionice i predavanja vezana za more, radit će istraživanja i analizu vode, istraživanja vezana za biljke i životinje na ovome području, predstavu o lokalnim legendama i mitovima vezanim za more te će posjetiti ušće rijeke Neretve i Dubrovnik.

Ovo je ujedno treća mobilnost projekta, a iduće aktivnosti održat će se u travnju u Francuskoj te u svibnju u Poljskoj. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a koordinator je prof. Ana Dragović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content