U Metkoviću vozio pod utjecajem alkohola i kažnjen s 15.880,00 kn

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene  su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 523 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 222 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 70 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 19 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 40 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 15.880,00 kuna izrečena je 47-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u večernjim satima 21. veljače, zaustavljen i kontroliran u Metkoviću, kada je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg i da kod sebe nema vozačku dozvolu.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom i dvogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content