Poziv građanima da predlože lokacije nadzora brzine kretanja vozila

 

Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove godine provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

Akcija će se provesti 24. ožujka kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici i ove godine pozivamo građane da od danas, 2. do 10. ožujka 2022. godine predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadirati brzinu kretanja vozila. Svoje prijedloge možete dostaviti na našu e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr . Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine.

Iz PU DNŽ naglašavaju da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama i upravo zbog toga spada u jedan od ukupno četiri prekršaja koje se kolokvijalno nazivaju ubojice u prometu. Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanja ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content