Predstavnici Metković – Mehanike na konferenciji za medije govorili o dosadašnjim postignućima te najavili planove za buduće razdoblje

 

Uoči prve domaće utakmice proljetnoga dijela 1. HRL jug, predstavnici RK Metković – Mehanike održali su konferenciju za medije na kojoj su o ostvarenim planovima te usmjerenjima kluba govorili predsjednik Nikola Veraja, predsjednik Nadzornoga odbora Ivica Brnas, trener prve ekipe Filip Romić te igrači Hrvoje Batinović i Josip Bezer.

Predsjednik Veraja osvrnuo se na prvi dio sezone te dvije utakmice u drugome dijelu, pri čemu je zahvalio bivšemu treneru Željku Čaglju, koji je klub vodio u prvome dijelu, sadašnjem treneru Filipu Romiću, igračima te cijelome stručnome stožeru kluba. Također, osvrnuo se na proteklih 18 mjeseci, otkako je sa suradnicima na čelu kluba.

„Kada smo preuzimali klub, imali smo tri cilja – stabilizacija, financijska konsolidacija te pronalazak strateškoga partnera. To je priča koja je iza nas, trogodišnji ugovor je potpisan, a naš strateški partner, u okviru donorstva, je španjolska tvrtka COMSA S.A.U. Osim što smo pronašli strateškoga partnera za prvu ekipu, otišli smo i korak dalje te smo pronašli dva strateška partnera za financiranje naše Škole rukometa. U tijeku je potpisivanje ugovora, a javnost će po završetku biti upoznata o kome je riječ“, kazao je Veraja te dodao kako je u planu spajanje tri rukometna kluba s područja grada.

„U godinama koje su iza nas, mi rukometaši smo se često dijelili, ali došao je trenutak da se počnemo spajati. Početkom kolovoza očekuje nas usklađenje statuta triju muških rukometnih klubova – RK Škola rukometa, RK Metković – Mehanike te RA Jerkovac. Nije nam cilj da rukomet nestane s desne strane, upravo suprotno. Smatramo da ovaj Upravni odbor ima snagu, potencijal, mudrost i znanje da se cilj koji su generacije polaznika RA Jerkovac sanjali bude ostvaren, a to je Sportska dvorana na desnoj strani. Također, u čast naših velikih igrača koji su ponikli iz RA Jerkovac, od sljedeće sezone, naša druga ekipa će nositi ime RK Metković – Jerkovac. Što se tiče naših planova u budućnosti, želimo realizirati izgradnju Doma rukometa. Pošli smo putem da povežemo priču o suradnji naših prijateljskih klubova sa sveučilištima, s ciljem stvaranja programa trogodišnje i petogodišnje naravi, a koji bi kombinirao školstvo, znanost i sport. Taj program bi ‘udomili’ putem Doma rukometa u Metkoviću, a koji će bit izgrađen sredstvima europskih fondova. Nažalost, ne ove godine, ali sigurno u godinama koje slijede“, istaknuo je Veraja.

Na proteklih 18 mjeseci osvrnuo se i predsjednik Nadzornoga odbora Ivica Brnas Fudo, istaknuvši kako su velika sredstva i napori uloženi i u mlađe uzrasne kategorije.

„Problem u našem rukometu je taj što su mladi zapostavljeni i ako se pristup u našem sportu ne promijeni, bit ćemo daleko od medalja na prvenstvima. Mi nastojimo to promijeniti. I tu očekujem i podršku Hrvatskoga rukometnoga saveza, čije predstavnike očekujem na sastanku. Brinemo se i ulažemo u naše mlađe uzraste u kojima trenira 300-ak mladih sportaša. Naše mlađe uzrasne kategorije stoga stoje zaista dobro i nadamo se da će prvi puta nakon 13 godina otići na završnicu. To je ono ‘Rukomet se vraća kući’. Da se počne govoriti o rukometu te o rukometnom talentu u Metkoviću koji je neosporan. Put ovoga kluba ima dva pravca – primjer i Premijer. Primjer kao klub u svim kategorijama te Premijer liga. Pa ako i ne uspijemo, zar nismo već i dosta napravili. Ali vjerujem da ćemo uspjeti“, kazao je Brnas.

Trener Filip Romić osvrnuo se na prve dvije utakmice drugoga dijela prvenstva.

„Što se tiče uvodnoga dijela prvenstva, ostvarili smo dvije gostujuće pobjede. U obje utakmice su igrači dobili priliku koju su dobro iskoristili. Pokazali su da u njih u budućnosti možemo računati. Prostora za napredak, kako u tehničkom, tako i u taktičkom dijelu postoji i vjerujem da ćemo to popraviti. Bez obzira na prestanak igranja Nikole Džone, odlazak Josipa Kežića, Marina Marića i Ivana Medića, koji su izravno sudjelovali u organizaciji naše igre na terenu uspjeli smo povezati redove, a to su najbolje napravili Danijel Arapović i Rudolf Ćužić. Vezano za prve dvije utakmice valja spomenuti i našu izrazito tvrdu i čvrstu obranu. Svakako ću spomenuti i realizatorske izvedbe Bezera, Batinovića, Cvitanovića, Raguža…Vjerujem da ćemo ostvariti sve naše ciljeve“, kazao je Romić.

Po završetku konferencije, igrači Josip Bezer i Hrvoje Batinović pozvali su sve navijače da ih dođu podržati u utakmici s Hrvatskim dragovoljcem, koja se igra sutra u Gradskoj sportskoj dvorani.

Autorska prava na objavljeni sadržaj polaže portal www.metkovic.hr. Preuzimanje teksta, izjava ili fotografija dopušteno je isključivo uz dozvolu autora.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content