U Metkoviću počinje nogomet za djevojčice kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih filmova

 

U Metkoviću počinje UEFA Playmakers – nogomet za djevojčice u dobi od pet do osam godina.

Riječ je o programu kojega Hrvatski nogometni savez dovodi u šest središta i 30 lokacija diljem Hrvatske, a nastao je u suradnji između Disneyja i Uefe. U Hrvatskoj će se program odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje – ono koje kreće u ožujku 2022. godine – pratit će radnju animiranog filma Snježno kraljevstvo 2.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga. Važno je naglasiti kako je program besplatan, a u Metkoviću će ga organizirati Ženski nogometni klub Neretva. Treninzi će se održavati na novoobnovljenom igralištu s umjetnom travom ‘Iza Vage’, a prvi termini bit će:

  • ponedjeljak, 14. ožujka u 17 sati
  • petak, 18. ožujka u 17 sati

Sve informacije mogu se dobiti na brojeve 099/673-8355 i 095/1983-691.

Podsjetimo, UEFA Playmakers program koncipiran je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova te pomažu djevojčicama usvojiti temeljne nogometne vještine. Kako su istaknuli iz HNS-a, programom se želi doprinijeti u promociji i razvoju ženskoga nogometa, a ulogu ambasadora prihvatio je proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Program ima jedinstven pristup koji je baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content