Subota u Kinu ‘Pobjeda’ – ‘Crvena panda’ i ‘Cyrano’

 

U Kinu ‘Pobjeda’ Metković u subotu, 12. ožujka na rasporedu su dvije filmske projekcije – ‘Crvena panda’ i ‘Cyrano’.

U 17 sati gledamo animirani film ‘Crvena panda’, sinkroniziran na hrvatski jezik. Riječ je o novoj avanturi studija Disney i Pixar, a u središtu radnje je tinejdžerica Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili kada je jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikad nije daleko od svoje kćeri – zapravo dosta nezgodna stvar za svakog tinejdžera.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

U 19:30 na rasporedu je drama ‘Cyrano’ – bezvremenska priča Joea Wrighta o ljubavnom trokutu, uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću.

Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju. Nesiguran u svoj fizički izgled, Cyrano je uvjeren kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne (Haley Bennett). Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, a ona se na prvi pogled zaljubljuje u Christiana (Kelvin Harrison, Jr.).

Film ilustrira nekoliko tema – moć jezika, prevaru te kompleksnost odnosa u ljubavnom trokutu i unutarnju borbu u kojem se sučeljavaju vanjski izgled i unutarnja vrijednost. Po riječima redatelja Wrighta, film govori o tome “koliko se često ne uspijevamo povezati s drugima iz straha o tome kako će nas percipirati”.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content