Svoje donacije za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine možete predati u prostore Crvenoga križa Metković

 

Hrvatski Crveni križ započeo je s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine, a u akciju je uključeno i Gradsko društvo Crvenoga križa Metković.

Prikuplja se hrana i higijena, i to isključivo sljedeći artikli:

  • Hrana: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu
  • Higijena: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu

Svi oni koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donijeti u prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, na adresu Ante Starčevića 10, od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 14 sati.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja: 705

Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10

Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content