Uskoro spajanje posljednjeg segmenta Mosta Ston

 

Izgradnja mosta Ston jedan je od najzahtjevnijih objekata u projektu Cestovnog povezivanja južne Dalmacije.

Riječ je o mostu koji povezuje tunele Polakovica i Supava identične duljine od 1,2 kilometra. Iako je danas bilo u planu povezivanje posljednjeg, šestog segmenta rasponske konstrukcije, ono je zbog vjetra, privremeno odgođeno. Radovi na ovom mostu, koji će biti dug 485 metara, izvrsno napreduju.

Kino_baner
Kino_baner

Uz ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i njegove suradnike, gradilište kraj Broca danas su obišli saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i drugi visoki uzvanici.

Ministar Butković na gradilištu je najavio skoro potpisivanje ugovora za izradu studijske dokumentacije za autocestu do Dubrovnika s obzirom na to da je proveden postupak javne nabave.

Radove na Mostu Ston izvodi grčki Avax, a riječ je o sustavu tunel-most-tunel. Podsjetimo, projekt Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom osim izgradnje Pelješkog mosta podrazumijeva i izgradnju 12 kilometara pristupnih cesta, mostova, vijadukta, stonske obilaznice te poboljšanje i proširenje pojedinih dionica.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content