Pri kraju radovi posljednje faze uređenja Jadranske ulice u Metkoviću

 

Bliže se kraju radovi na uređenju dijela Jadranske ulice u Metkoviću duljine cca 200 m, od Klubane ONK Metkovića do Galine kuće.

Trenutno se izvodi nosivi sloj asfalta u visini od 8 cm, a sljedeći tjedan izvest će se završni, habajući sloj u visini od 4 cm. Time će biti završena i posljednja faza uređenja, a potom i nastavka gradnje Jadranske ulice.

dina_baner
Zemlja loših

“Jadranska ulica više od 40 godina čekala je svoj spoj s Ulicom Put Narone. Naime, proteže se od križanja s Ulicom Alojzija Stepinca pored nogometnog igrališta ONK Metković, a do prošle godine je završavala na udaljenosti od cca 470 metara te bila slijepa ulica. Zadnjih desetljeća, promet pješaka odvijao se preko poljoprivrednih površina, što im je stvaralo velike probleme tijekom zimskih mjeseci, a posebice učenicima koji pohađaju Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića.
Po dolasku na prvi mandat, sa suradnicima sam pristupio rješavanju toga problema. Započeli smo s izradom idejnoga i glavnoga projekta, riješili imovinsko-pravne odnose i dozvole te započeli s realizacijom, prvo uređenja, a potom nastavka gradnje Jadranske ulice”, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Podsjetimo, u prvoj fazi odrađena je rekonstrukcija Ulice Alojzija Stepinca i dijela Jadranske, a u drugoj probijanje Jadranske ulice, odnosno njen spoj s Ulicom Put Narone. Projektom je izgrađena cesta, nogostup s obje strane i sustav javne rasvjete te je riješeno pitanje kanalizacije i odvodnje.

Ukupna vrijednost posljednje faze radova je 1.734.862,38 kn (s PDV-om).

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content