Održana sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala 

 

Viša stručna suradnica u Odsjeku za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i EU fondove u Gradu Metkoviću Lara Šiljeg sudjelovala je u Dubrovniku na okrugom stolu, organiziranome u sklopu 12. glavne sjednice Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala. 

Sjednica je održana u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i  Europe Direct ureda Dubrovačko-neretvanske županije. Predsjedateljica Vijeća, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević istaknula je pozitivne primjere suradnje Županije s udrugama i institucijama naglasivši važnost ovakvih prigoda u kojima se progovara o načinu osnaživanja unaprjeđenja radnog potencijala teže zapošljivih kategorija naših sugrađana.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Predstojnik Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Dubrovnik Julijo Srgota u prezentaciji o stanju na tržištu rada s naglaskom na nezaposlenost žena, posebno je izdvojio dolinu Neretve kao područje s velikim postotkom nezaposlenih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je bio svojevrsni uvod u temu okruglog stola „Žene na tržištu rada – izazov ili prilika“. Upravo u dolini Neretve, u Opuzenu od prošle godine djeluje informacijski centar Europe Direct Dubrovačko-neretvanske županije u okviru projekta čiji nositelj Regionalna razvojna agencija DUNEA, a koji proaktivno i kontinuirano surađuje s građanima te im pruža informacije o mogućnostima i prednostima EU.

Na okruglom stolu, iskustva i primjere dobre prakse po pitanju potpore poduzetnicima, ali i korištenja EU sredstava predstavili su direktorica Centra za poduzetništvo Karmen Kutnjak, viša stručna suradnica u Odsjeku za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i EU fondove u Gradu Metkoviću Lara Šiljeg i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića, Nikola Popovac.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content