Učiteljica OŠ Stjepana Radića Marijana Curić primila prestižnu nagradu u Dubaiju

 

Učiteljica razredne nastave  Marijana Curić sudjelovala je na svjetskoj konferenciji dodjele nagrada Global Education Awards 2021. – 2022. u Dubaiju, UAE u organizaciji AKS Education Awards iz Indije koja je održana 20. ožujka 2022., a na kojoj joj je dodijeljena nagrada Inovativni učitelj godine – Hrvatska.

Na istom događaju učiteljici je dodijeljen i status ambasadora AKS Education Awards kojim će se omogućiti razvoj suradnje u području obrazovanja s našom državom.

Konferencija je osim dodjele nagrada sadržavala govore, diskusije i predavanja koja su obuhvatila izazove i strategije te propuste dvogodišnje online nastave, uspoređivanje tradicijskog i suvremenog rada, uporabu tehnologije u razredu, njegovanje dobrog mentalnog zdravlja kod učenika itd.

Učiteljicu je tijekom njenog boravka primio i mr. sc. Jasmin Devlić, generalni konzul Republike Hrvatske u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sa sjedištem u Dubaiju. Ugodni razgovor završio je posjetom hrvatskom paviljonu na  Expo izložbi.

„Ova vrijedna životna iskustva stečena višegodišnjim radom i trudom u području obrazovanja meni su čast, a ne samo nagrada. Ljudi trebaju istinski voljeti svoj posao i uživati u onome što rade da bi ostvarili korak više na svom životnom putu“, istaknula je učiteljica Marijana Curić.

Osim učiteljice Marijane Curić, iz Republike Hrvatske je nagrađen i učitelj geografije iz Zagreba, Dejan Nemčić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content