Plazma Sportske igre mladih – u Metkoviću održano županijsko pojedinačno natjecanje u šahu

 

Danas je u Metkoviću održano županijsko pojedinačno natjecanje u šahu gdje su nastupili dječaci i djevojčice iz Dubrovnika, Korčule, Mljeta i Metkovića.

 
U kategoriji M15  nastupilo je sedam igrača, a najbolji rezultat ostvario je Mihael Borna Bjeliš s osvojenih 4.5 bodova. Drugo mjesto osvojio je Jakov Šiljeg s istim brojem bodova, dok je Ante Crnjac s osvojena 4 boda zauzeo 3. mjesto. U kategoriji Ž15 nastupilo je 8 djevojčica, a prvo mjesto i svih pet pobjeda ostvarila je Maja Franulović iz Dubrovnika. U kategoriji M 11 sudjelovalo je 9 igrača, a prvo mjesto osvojio je Blaž di Ceglio iz Dubrovnika s osvojenih 5 bodova, dok je Jakov Crnjac bio drugi s 4 boda. U kategoriji Ž11 sudjelovalo je 6 igračica.  Ana Perak iz Dubrovnika uvjerljivo je s pet bodova bila prva.
 
Pobjednici kategorije osigurali su nastup na državnoj razini. Tempo igre bio je 15 min po igraču, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Glavni pokrovitelj ovog turnira je Plazma Sportske igre mladih, a HŠK Metković je bio organizator.
 
“U Metkoviću je danas bio praznik šaha što pokazuje broj prijavljenih igrača koji su nakon dužeg vremena osjetili natjecateljski duh. Zahvaljujemo Caffe bar Magic, sponzoru kadeta HŠK Metković”, poručili su iz HŠK Metković. 
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content