Učenici OŠ Stjepana Radića viceprvaci državnoga prvenstva u rukometu

 

Izvršni odbor Hrvatskog školskog sportskog saveza  na završnicu Državnog prvenstva u rukometu pozvao je najuspješnije ekipe učenika koji su na županijskoj razini osvojile 1. mjesto.

Kao prvaci Dubrovačko –neretvanske županije od 25.  do 27. travnja 2022. godine u Poreču na Državnom prvenstvu, između 24 ekipe dječaka iz cijele Hrvatske,  nastupili su pod vodstvom uč. tjelesne i zdravstvene kulture Katice Vištice, prof. učenici OŠ Stjepana Radića, članovi Školskog sportskog društva „Predolac“ i osvojili 2. mjesto.

dina_baner
Zemlja loših

Prvoga dana natjecanja u skupini G odmjerili su snage s vršnjacima iz ŠSD Matija Gubec iz Gornje Stubice i upisali prvu pobjedu s uvjerljivim rezultatom 32:11. Četvrtfinale su odigrali s ŠSD Vidikovac iz Pule i upisali drugu pobjedu nakon odigrane utakmice s rezultatom 18:15. Suparnik u polufinalu bila je zagrebačka ekipa iz ŠSD Nove Kruge koja je poražena s 11:8. Finale Državnoga prvenstava naši su učenici odigrali s učenicima ŠSD Velebit iz Gospića koji su u napetoj i uzbudljivoj utakmici ipak bili malo bolji i konačni je rezultat bio 15:12 u korist Gospićana.

Učenici OŠ Stjepana Radića nastupili u sastavu: Lovro Lovrić, Domagoj Maslać, Nikola Prce, Jure Romić, Robert Slišković, Petar Vatović, Marko Vekić, Mihovil Vidović, Matej Vladimir, Duje Ćerlek, Karlo Vrnoga i Kristijan Kozina.

Školski šport je izvrsna baza za prepoznavanje hrvatskih športskih talenata i darovitih učenika, a naši su učenici dokazali da je njihovo mjesto među najboljima u državi. U nedjelju, u kasnim večernjim satima, roditelji i obitelji naših učenika pripremili su doček s bakljama u Sportskoj ulici i time pokazali da, uz trenere, roditeljska briga i podrška mladim sportašima daje dodatni vjetar u leđa. Čestitamo novim viceprvacima u rukometu i njihovoj voditeljici nastavnici Katici Vištici, prof. Ponosni smo na vas“, poručili su iz OŠ Stjepana Radića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content