Izuzetno dobri rezultati maturanata iz DNŽ na državnoj maturi

 

Župan Nikola Dobroslavić danas je na sastanku ravnatelja srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije istaknuo važnost obrazovanja i usvajanja znanja koja mladi ljudi stječu i kroz uspješne nastupe na državnim i županijskim natjecanjima i s takvim dodatnim iskustvima postaju kompetitivniji na domaćem ali i međunarodnom tržištu znanja.

Maturanti iz Dubrovačko neretvanske županije pokazali su i izuzetno znanje na državnoj maturi, potvrdio je Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović upoznavši nazočne s rezultatima državne mature u 2021. godini. “Rezultati su bili iznenađujuće dobri u odnosu na prethodnu godinu s obzirom da je riječ o učenicima koji su dvije godine za redom pohađali nastavu u uvjetima pandemije koronavirusa kada je veći dio vremena nastava bila po modelu C, odnosno online” – istaknuo je Filipović.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Svi pokazatelji potvrđuju da je uvođenje državne mature u sustav obrazovanja bio dobar potez s obzirom da u posljednjih 10 godina prolaznost na državnoj maturi na razini cijele Hrvatske raste iz godine u godinu. Uspjeh učenika srednjih škola Dubrovačko- neretvanske županije u ispitima obveznog dijela državne mature, odnosno predmetima hrvatski jezik, matematika i engleski jezik ili su na razini nacionalnog prosjeka ili čak u većini slučajeva i veći. Posebno je za pohvaliti uspjeh strukovnih škola koji su i u ispitima obveznog dijela, kao i izbornog (biologija, kemija, fizika, gospodarstvo i politika, psihologija) u svim predmetima bolji od nacionalnog prosjeka. Uz analizu rezultata državne mature 2021. godine Dubrovačko-neretvanske županije u usporedbi s državnom razinom, na današnjem sastanku je bilo riječi o probnim ispitima te provedbi ispita obveznih i izbornih predmeta.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content