Karate klub Metković – pet zlatnih, pet srebrenih i 12 brončanih medalja u Pločama

 

Karate klub Metković danas je, pod vodstvom glavnog trenera Denisa Žderića, nastupio u Pločama na I. kolu Dalmatinske karate lige 2022. s čak  41 natjecateljem svoje natjecateljske škole i jednog dijela prvog tima.

 

Među 528 natjecatelja iz 25 klubova, osvojili su 22 medalje, u sustavu ispadanja bez repasaža, gdje su najbolji samo pobjedama osvajali medalje, ulaskom u polufinale i finale.

U  borbama je osvojeno 5 zlata, 4 srebra i 7 bronci. Zlato su osvojili Duje Mihaljević, Ema Galov, Marta Ćerlek, Filip Glaviškić i Gabrijel Turudić. SREBRA su osvojili Katja Jerković, Duje Žderić, Josip Ćerlek i Ivan Krstičević. Broncu su pak osvojili Ante Leontić, Anja Pokrajac, Mia Romić, Ana Marija Kapović, Filip Prusac, Mirko Matić i Sara Marević

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

U katama je osvojeno 1 srebro i 5 bronci. Srebro je osvojio Boris Matičević, a bronce Ivano Padovan, Lovro Lorenco Barišić, Lucija Jakić, Matej Marević i Nedo Mihael Družijanić. 

Nastupili su još Ela Bezer, Andrija Petrov, Bruna Gujinović, Emanuel Filipović, Jozo, Ana i Luca Maslać, Marko Marković, Matea Vukadinović, Mila Vekić, Nora Kuran, Dura Jurić, Elena Šunjić, Jakov Nižić, Josip Krešić, Marko Dujmović, Mateo Grmoja, Nedjeljko Prusac i Nina Žderić. Većina je imala prvi nastup u katama i to zajedno u istoj kategoriji (čak devetero) u kojoj su naši Metkovci od 4 postojeće medalje, osvojili čak tri.

 Sljedeći vikend Karate klub Metković sa sedam kadeta/kinja, juniora/ki i mlađom seniorkom učestvuje na trodnevnim pripremama  Dalmacije u Šibeniku. Pripreme se organiziraju pred samo predstojeće Prvenstvo Hrvatske u Samoboru, koje će se održati krajem mjeseca travnja, za navedene uzraste.

Klub je zadovoljan formom natjecatelja, a dobar rad je iznikao nove male šampione koji iz natjecanja u natjecanje osvajaju visoke rezultate, kao i njihove starije klupske kolege koji su u svojim uzrastima vrh Hrvatskog i Balkanskog karatea.

Klub i dalje vrši upise putem broja 098 171 36 36 ili preko njihove web stranice www.kkmetkovic.hr preko online upisa.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content