Erasmus plus – učenici Gimnazije Metković na mobilnosti u Hamburgu

 

Zadnji tjedan u ožujku učenici Gimnazije Metković boravili su na prvoj mobilnosti Erasmus+ projekta Lecker und gesund/ Ukusno i zdravo koja se održavala u školi koordinatoru cijelog projekta Stadtteilschule Wilhelmsburg u Hamburgu.

Na mobilnosti su bili učenici Kristijan Volarević, Katarina Neda Bukovac, Dominik Blaž Bakalar, Iva Krstičević, Iva Obrvan, Josipa Tošić, Ivan Bebić i Karlo Volarević, u pratnji profesorica Ane Bebić i Svjetlane Bebić.

Svaki dan su učenicima ispunjavale projektne aktivnosti vezane uz temu projekta, poput posjete Gradskoj vijećnici u Hamburgu, obilježavanja Dana Europe, posjete seoskoj farmi na kojoj su se upoznali sa sadnjom, obrađivanjem i berbom raznog voća, radionica u Muzeju začina te Njemačkoj muzeju za dodatke u prehrani, itd.

Aktivnosti su učenici odrađivali u mješovitim skupinama koje su sačinjavali učenici iz Njemačke, Finske Grčke i Hrvatske, a jezik projekta je njemački jezik, no to učenike nije sprječavalo u upoznavanju i s ostalim jezicima. Koordinatorica projekta za Hrvatsku profesorica Ana Bebić uz koordinatorice za Grčku i Finsku iskazala je u Gradskoj vijećnici riječi zahvalnosti za srdačan prijem te izuzetnu suradnju svih sudionika projekta.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content