U Galeriji GKS-a održana promocija romana ‘Svitanja’ autora Veljka Đorđevića

 

U organizaciji Doma zdravlja Metković sinoć je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković predstavljen roman ‘Svitanja’ autora Veljka Đorđevića, poznatoga hrvatskoga psihijatra i profesora na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Uz autora, o romanu su govorili ravnatelj Doma zdravlja Metković Vjekoslav Čuvalo i prof. dr. sc. Marijana Braš.

Kino_baner
Kino_baner

Kako je istaknuto na predstavljanju, radnja romana smještena je u 2041. godinu u kojoj devedesetogodišnji psihijatar promatra svijet iz doma za starije i dementne osobe. Psihijatar se u svojim razmišljanjima vraća godinama unazad, pri čemu se radnja romana temelji na odnosu prema pacijentima, privatnom životu, ljubavi, prijateljima, položaju medicine u budućnosti itd. Kao motivi romana istaknuti su samoća, otuđenje te nedostatak empatije u svijetu u kojem danas živimo.

Inače, Veljko Đorđević izvanredni je profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Specijalist je psihijatrije, subspecijalist socijalne psihijatrije, s brojnim međunarodnim edukacijama iz područja komunikacije u medicini i psihoterapije. Autor je nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih medicinskih članaka te urednik niza stručnih knjiga. Autor je i sedam romana i četiriju drama.

Uz članstvo u brojnim hrvatskim i međunarodnim medicinskim stručnim društvima, posebno je ponosan na članstvo u Hrvatskom društvu pisaca. Promiče art terapiju u medicini u suradnji s vodećim stručnjacima iz svijeta. Već ima nekoliko razrađenih ideja za nove romane i dramske tekstove.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content