Poziv građanima da predlože lokacije za nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droge u cestovnom prometu

 

Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora vožnje pod utjecajem alkohola i droge u cestovnom prometu.

Osim na području ove Policijske uprave, akcija će se istovremeno provoditi na nivou cijele Republike Hrvatske i drugim zemljama Europske unije.

Back to black_baner
Back to black_baner

Akcija će se provoditi od 7 sati 7. svibnja do 7 sati 8. svibnja kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici iz policije pozivaju građane da od danas, 11. do 21. travnja 2022. godine predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadzirati navedeno.

Svoje prijedloge možete dostaviti na e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor.

“I ovom prilikom želimo naglasiti da su droga i alkohol, pored brzine, najgori suvozači u prometu. Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske godišnje se u prosjeku dogodi 13,7 % prometnih nesreća do kojih dođe kao posljedica vožnje pod utjecajem nekog opijata. Svijest vozača o važnosti odgovorne vožnje je najvažniji faktor sigurne vožnje”, poručili su iz PU DNŽ. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content