U Borovcima održano Uprizorenje Muke Kristove

 

U Borovcima je sinoć održano Uprizorenje Muke Kristove. I ove godine održano je pod redateljskom palicom Branka Medaka i glumcima amaterima, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića i Općine Kula Norinska.

Uprizorenje je brojalo više od 250 sudionika – glumaca, statista i tehničara, a publika je mogla vidjeti kako je izgledala Kristova posljednja večera, put i molitva u Getsemanskom vrtu, hvatanje Isusa od strane židovskih stražara i velikih svećenika, privođenje Pilatu, razapinjanje na Križu te na kraju uskrsnuće. Ulogu Isusa tumačio je Marko Jerković, njegovu majku Mariju Anđela Brečić, Veroniku Marija Maja Jerković, Poncija Pilata Ivan Menalo, Mariju Magdalenu Ana Marević, Kajfu Nikola Primorac, Judu Krešimir Šakić, svećenika Ante Bebić, razbojnike Mijo Ćelić i Luka Marević, itd. Sudjelovali su i Udruga konopašica iz Pozle Gore, Zajednica Pape Ivana XXIII iz Borovaca i Prologa, KUD Rodoč iz Mostara, branitelji Udruge Grada Ploča te tri zbora iz župa sv. Ilije, sv. Nikole i gospe Karmelske.

Kino_baner
Kino_baner

“Zaista se moram zahvaliti svim našim dobročiniteljima koji nam pomažu da ostvarimo Uprizorenje. Zahvalio bih se Zvonki Jerkoviću, Peri Krstičeviću, Toniju Sliškoviću koji nam je dočarao Pilatovu sudnicu, te napravio malog i velikog orla, Violeti Oršulić te učenicama Srednje škole Metković i njihovoj profesorici Ani koje su nam sašile uniforme za rimske stražare, gospođi Ljilji Kraljević i njezinoj kćeri Martini koje su nam uredile uniforme za svećenike, Ivanu i Terezi Krstičević koja nam šije haljine i odore, Mirki Mići Alimiću te svima ostalima koji na bilo koji način sudjeluju. Bez njih Muka ne bi bila ostvariva. Ja mogu imati ideju, ali bez ljudi je to ništa. Veliko hvala svima koji su pomogli ostvarenju mog dječačkog sna te na neki način stavili točku na i neretvanske pasionske baštine”, poručio je redatelj Branko Medak u najavnom razgovoru na temu Uprizorenja za metkovic.hr. 

Rasvjetu i ozvučenje Uprizorenje omogućila je tehnička ekipa iz Music Worlda. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content