Erasmus plus: gimnazijalci boravili na mobilnosti u Turskoj

 

U sklopu Erasmus plus projekta “Is Geography Destiny” učenice Gimnazije Metković Marijeta Popović, Mihaela Sulić, Lea Tomas i Iva Erceg s profesoricama Brankom Vladimir i Lorom Prusac boravile su protekli tjedan u Turskoj.

Domaćin mobilnosti bila je srednja škola Sehit Umut Sami Sensoy Anadolu Lisesi iz grada Tarsusa, a tema mobilnosti bile su drevne civilizacije i njihov način života uvjetovan geografijom i podnebljem.

dina_baner
Zemlja loših

Osim boravka u školi, gdje su učenice prezentirale helensku civilizaciju i gradile tradicionalnu dalmatinsku kuću od kamena, posjetili su i druge dijelove Turske, zajedno s partnerima iz Švedske, Španjolske, Poljske i hrvatske Gimnazije Vukovar. Uz grad Mersin na Sredozemnom moru posjetili su i Kapadokiju gdje su uz let balonom razgledavali vulkanske tvorevine, podzemni grad i špiljske nastambe naselja Göreme, kao i glavni grad Turske Istanbul.

Uz gostoljubive domaćine, izvrsnu hranu i zabavno druženje učenika i nastavnika, sudionici su naučili mnogo o utjecaju geografije i podneblja na život ljudi u Turskoj nekad i danas.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content