Indijski veleposlanik u RH posjetio rodnu kuću oca Ante Gabrića

 

Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava danas je boravio u Metkoviću gdje je, zajedno sa svojom obitelji, posjetio rodnu kuću oca Ante Gabrića.

U obilazak rodne kuće našega svećenika, isusovca i misionara, koji je ostavio trajni pečat zbog svoga humanitarnoga rada u Indiji, poveli su ga članovi Zaklade ‘Otac Ante Gabrić’, na čelu s predsjednicom Violetom Oršulić, predstavnik Grada Metkovića Mojmir Vladimir, nećakinja oca Ante Nada Gabrić Veraja te proslavljeni nogometni reprezentativac Igor Štimac, koji od 2019. vrši funkciju izbornika indijske nogometne reprezentacije.

Nerazdvojni_baner
Izazivači_baner

Tijekom obilaska je Raj Kumar Srivastava posjetio i prostoriju u kojoj je planirana izgradnja Muzeja u spomen ocu Anti, a ovaj susret bio je i prilika za sastanak o otvorenju izložbe starih fotografija oca Ante koje je fotografirao Zvonimir Atletić. Naime, Zvonimir Atletić je renomirani hrvatski fotograf koji je pratio oca Antu i majku Tereziju na njihovim misijskim postajama. Njegova velika zbirka fotografija moći će se vidjeti od petka, 29. travnja u Galeriji GKS-a gdje se, pod pokroviteljstvom indijskoga veleposlanstva, otvara izložba.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content