Tjedno izvješće za promet – najveća novčana kazna izrečena u Metkoviću

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je deset prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 438 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 160 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 8 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 9 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 56 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.    

Najveća novčana kazna izrečena je u Metkoviću

Najveća novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna izrečena je 43-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u petak, 15. travnja, u poslijepodnevnim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Stjepana Radića.

Utvrđeno je da upravlja osobnim vozilom iako mu je ista poništena, pod utjecajem alkohola od 1,04 g/kg. Također kod sebe nije imao osobnu iskaznicu i odbio je preliminarno testiranje na droge. Vozač je isključen iz prometa i uhićen te je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Metkoviću.

Obzirom da je vozač recidivist težih prometnih prekršaja vozilo je privremeno oduzeto do okončanja prekršajnog postupka.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content