Tjedno izvješće za promet – najveća novčana kazna izrečena u Kuli Norinskoj

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osobe teže ozlijeđena, dok lakše ozlijeđenih osoba nije bilo. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 302 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 130 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 27 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 16 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 15 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Kino_baner
Kino_baner

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 22 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 2,73 g/kg izmjerena je tijekom redovne prometne kontrole u večernjim satima 19. travnja, 43-godišnjaku koji je upravljao s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka Ulicom Vladimira Nazora u Pločama.  

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran novčanom kaznom od 10.580,00  kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Kuli Norinskoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 11.580,00 kuna izrečena je 57-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u jučer, 24. travnja, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Kula Norinska.

Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg te da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcioniran gore spomenutim novčanim iznosom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content