‘Neretva Istri’ – lađari sv. Ilije idu u novu avanturu

Lađari Udruge lađara sv. Ilija Metković spremni su za još jednu avanturu nakon prošlogodišnje manifestacije „Neretva Kotoru“, prilikom koje su odveslali rutu dugu 280 km od Metkovića do Kotora (Crna Gora) u svega četiri dana.

Ove godine veslat će rutu od Savudrije do Pule. Na tu manifestaciju naziva ‘Neretva Istri’ odlučili su se već prošle godine jer žele svake godine održati slične manifestacije, a sve s ciljem promocije neretvanske lađe i tradicije te pomicanja vlastitih granica i upoznavanja različitih krajeva na poseban način. 

“U svemu ovome pomažu nam naši sponzori, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Posebna zahvala Udruzi lađara Neretve u velikoj logističkoj potpori na projektu Neretva – Istri , te Karlovačkom pivu, HEP-u i Hrvatskoj lutriji. Također, i ove godine uz nas će biti plovilo HRM, i ovom prilikom im se posebno zahvaljujemo.
Program manifestacije planiran je tako da na put iz Metkovića krećemo u srijedu 27.4.2022. i tu večer smo u Rijeci gdje noćimo i razgledavamo grad. U četvrtak nastavljamo put do Savudrije, te u poslijepodnevnim satima veslamo rutu do Poreča duljine oko 34 km gdje imamo prigodan program. Petak je na rasporedu dionica Poreč – Rovinj, duljine oko 18 km, a u subotu je dionica Rovinj – Pula, duljine oko 36 km. Posljednji dan je u planu i veslanje kroz Nacionalni park Brijuni, što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Nakon Brijuna, plovi se do Pule gdje će nas primiti gradonačelnik Pule i diretorica TZ Pula gdje će bit uručene i posebne zahvale. Podršku će nam dati i sudionici 18. Briona kupa regate – JK Delfin koji se taj dan održava u Puli. Navečer je druženje na manifestaciji Fešta od soljenje srdela u Fažani.
Povratak u Metković je u nedjelju, 1. 5. 2022”, poručili su iz UL sv. Ilija Metković.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content