U Metkoviću završena prva etapa Memorijalnoga biciklističkog maratona

 

U Metkoviću je završena prva etapa 5. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok koji se,  u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković, vozi u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Bicikliste su na Trgu kralja Tomislava dočekali pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, direktor gradske tvrtke Metković ‘Razvoj’ Nikola Manenica i članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade, a potom su zajedno zapalili svijeće pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu iz grada Metkovića. Tom prilikom, članovi BK Metković uručili su pročelniku Ivici Popoviću zahvalnicu Gradu Metkoviću za dugogodišnji doprinos i potporu u održavanju ovoga Memorijalnoga biciklističkoga maratona.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Podsjetimo, svrha Maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana) preko teritorija RH do 2. svibnja, a drugu etapu biciklisti će započeti sutra sa startom u Metkoviću i ciljem u Kninu. Ovogodišnji Maraton voze Dalibor Talajić, Marko Talajić, Lara Bokšić, Dragana Matić, Vinka Čamber, Josip Jakelić, Mirko Luburić, Pero Primorac, Joško Žarković, Mario Čamber, Miro Bokšić i Jakša Bulić. Među onima koji su vozili prvu etapu do Metkovića bio je i najmlađi sudionik, 12-godišnji Jure Vištica.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content