Srednja škola Metković organizirala manifestaciju ‘Dani jegulje u Neretvi’

 

U organizaciji Srednje škole Metković danas je održana manifestacija ‘Dani jegulje u Metkoviću’.

Metkovski srednjoškolci i njihovi profesori svojim su gostima pripremali različite delicije, među kojima su bili brudet od jegulje i žaba, raštika s jeguljom, rižoto od žaba, pohane žabe, ražnjići od jegulje te brojne slastice.

Back to black_baner
Back to black_baner

Cilj ove manifestacije jest promocija jegulje kao posebne delicije neretvanskog kraja te profiliranje Neretve kao kulturnog i gastronomskog odredišta.

„Manifestaciju smo organizirali u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik. Osnovnica i svrha je jačanje kapaciteta i ljudskih potencijala, odnosno, stvaranje turističkih radnika koji mogu bez problema odgovoriti na moderne tokove turizma i ugostiteljstva. Danas smo ovdje pozvali sve naše sugrađane i nadamo se da će tako i dalje biti. Drago mi je što je odaziv velik i što je ovo samo jedan početak koji će nas, tko zna gdje, odvesti“, kazao je ravnatelj škole Marijo Obradović.

Sve današnje delicije te pića pripremali su učenici smjera kuhari i konobari, koji posljednjih godina redovno osvajaju nagrade na različitim državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima.

„Smatram da moji kolege, njihovi profesori rade izvrstan posao i samim time, naša djeca koja ovdje završe trogodišnju školu, bez problema nastavljaju daljnja školovanja, pa čak i prestižne fakultete. Samim time, nalaze se na izvrsnim mjestima u hotelima gdje mogu odgovoriti svim neizvjesnostima turizma“, istaknuo je Obradović.

Dane jegulje u Neretvi posjetili su brojni uzvanici, među kojima je bio i gradonačelnik Dalibor Milan.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content