Sudionici Memorijalnoga biciklističkoga maratona sudjelovali u mimohodu za 12 poginulih redarstvenika

 

Sudionici 5. Memorijalnoga biciklističkoga maratona „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok i ove su godine ispunili svoj cilj. Nakon 1000 km prijeđenih u šest dana, simbolično su povezali krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Kao i svake godine, vozili su u spomen na 12 ubijenih redarstvenika u Borovu Selu. Upravo se u Borovu Selu danas obilježava 31. godišnjica pogibije ubijenih redarstvenika. Tim povodom, biciklisti su sudjelovali u mimohodu, zajedno s velikom hrvatskom zastavom 4. Gardijske brigade te svečanosti polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim redarstvenicima, gdje će održan i prigodan program. Nakon toga, obišli su i Vukovar u kojem su posjetili Memorijalno groblje, bolnicu te Vukovarski vodotoranj. Udruga 12. redarstvenika iz Vinkovaca ugostila ih je potom u Andrijaševcima, gdje će biciklisti ostati do povratka u Metković.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Podsjetimo, Memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki’ zgine pošteno” Prevlaka – Vukovar- Ilok održava se u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković, a u suradnji s Udrugom veterana 4. gardijske brigade DNŽ.

FOTO: Branko Markota 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content