Ante Obradović ostvario 2. mjesto na 64. Državnom natjecanju mladih tehničara

 

Natjecanje mladih tehničara, najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca Hrvatske, održalo se u Poreču 2. do 4. svibnja 2022. godine.

Natjecanje se provelo u skladu s Općim pravilima za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2021./2022. Agencije za odgoj i obrazovanje te Pravilima 64. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske koja je na prijedlog državnog povjerenstva donijela Agencija za odgoj i obrazovanje. Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda i članovi klubova mladih tehničara. Na državnu razinu pozvano je 244 natjecatelja. Učenici su se natjecali u 13 različitih kategorija. Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine i predstavljanja izrađene tehničke tvorevine. Ante Obradović učenik 7. razreda OŠ Stjepana Radića Metković predstavljao je našu županiju u kategoriji Obrada materijala. Nakon uspješno riješenog testa u poznavanju sadržaja tehničke kulture, te osmosatne izrade tehničke tvorevine vješto je i predstavio svoj izrađeni bager. Ukupan zbroj bodova doveo ga je na drugo mjesto od ukupno 21. natjecatelja.

Antina mentorica je profesorica Marina Nikolić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije