Ante Obradović ostvario 2. mjesto na 64. Državnom natjecanju mladih tehničara

 

Natjecanje mladih tehničara, najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca Hrvatske, održalo se u Poreču 2. do 4. svibnja 2022. godine.

Natjecanje se provelo u skladu s Općim pravilima za provedbu natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2021./2022. Agencije za odgoj i obrazovanje te Pravilima 64. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske koja je na prijedlog državnog povjerenstva donijela Agencija za odgoj i obrazovanje. Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda i članovi klubova mladih tehničara. Na državnu razinu pozvano je 244 natjecatelja. Učenici su se natjecali u 13 različitih kategorija. Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine i predstavljanja izrađene tehničke tvorevine. Ante Obradović učenik 7. razreda OŠ Stjepana Radića Metković predstavljao je našu županiju u kategoriji Obrada materijala. Nakon uspješno riješenog testa u poznavanju sadržaja tehničke kulture, te osmosatne izrade tehničke tvorevine vješto je i predstavio svoj izrađeni bager. Ukupan zbroj bodova doveo ga je na drugo mjesto od ukupno 21. natjecatelja.

Antina mentorica je profesorica Marina Nikolić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content