Izložba slika ‘Vizure života’ otvorena u Galeriji GKS-a Metković

 

‘Vizure života’ naziv je izložbe slika autorica Dubravke Šešelj, Nediljke Penović i Stele Dumančić Čuturić koja je večeras otvorena u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

Uz autorice, izložbu su otvorile ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč te autorica predgovora u katalogu, profesorica i slikarica Blaga Petreski.

Kino_baner
Kino_baner

Kroz izložbu je predstavljeno ukupno 30 radova na kojima su zastupljeni različiti motivi. Baš kao što naziv ‘Vizure života’ kaže, izložbom autorice prikazuju život u svakodnevnici. Dubravka Šešelj tako se predstavila metkovskim skalinadama, koje su važan dio gradskoga identiteta. Nediljka Penović prikazala je detalje starih kuća, močvara, ptica i bova, a pejzažno slikarstvo Stele Čuturić Dumančić obiluje motivima masline koju umjetnica zbog njezine višeznačne i jake simbolike svoje ideje povezuje sa čovjekom, životom i prirodom.

Izložba će biti otvorena do 18. svibnja. Organizira je Ustanova za kulturu i sport Metković, a realizirana je sredstvima Grada Metkovića. U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Kolajna iz Komina.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content