Udruga ‘Dobra’ – besplatan prijevoz za starije osobe

 

Besplatni prijevoz za starije osobe je program kojim se želi doprinijeti povećanju kvalitete života starijih osoba, na način da će im se omogućiti slobodno kretanje s ciljem ostanka u svojem domu te potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim zajednicama kroz organizaciju sadržaja za starije osobe.

Ovo je već druga godina provedbe programa te se provedbom ostvaruje opći cilj programa koji je smanjiti stopu rizika od siromaštva i socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina i to starijih osoba, kroz provedbu projektnih aktivnosti i razvoj novih sadržaja čime će se postići veća integracija starijih osoba u život zajednice te njihova aktivnija participacija u društvu. Ti sadržaji uključuju: unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih izvaninstitucionalnih usluga, neposredni rad s korisnicima,  volonterske aktivnosti i obilježavanje značajnih datuma.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Tijekom provedbe programa obuhvaćeni su korisnici starije životne dobi sa područja Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno koji su koristili i koriste usluge prijevoza kako bi zadovoljili životne potrebe.

Partneri na programu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković, Grad Metković, Općina Kula Norinska, Općina Pojezerje i Općina Zažablje. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content