Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima i sportašicama iz DNŽ

 

U sklopu proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Sponzi je tradicionalno upriličena i dodjela priznanja najuspješnijim županijskim sportašima u 2021. godini.

Nagrada Zajednice športova DNŽ za životno djelo dodijeljena je Željku Đapiću, diplomiranom kineziologu i treneru juda, najuspješniji sportaši za 2021. godinu su Petrunjela Pavić ispred JK Dubrovnik 1966 te član PK Jug Mario Šurković, dok su najuspješnije sportske nade rukometašica Dalmatinke iz Ploča Iva Bule te član Atletičarskog kluba Dubrovnik Erik Antolović. Najuspješniji trener je Mateo Semiz ispred JK Dubrovnik 1966, najuspješnija ekipa ŽKK Ragusa, dok je najuspješnija momčad AK Dubrovnik Racing. Najuspješniji sportski savez je Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka, a dodijeljeno je i Priznanje za promociju i izniman doprinos razvitku sporta u županiji Davoru Buconiću za 40 godina rada u sportskom novinarstvu.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Također, Zajednica športova DNŽ dodijelila je i priznanje HNK Slaven Gruda za 100. godišnjicu kluba.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako su posljednje dvije godine bile izrazito teške za sdruštvo u cjelini, a posebice za sport.

”Mislim da smo pokazali i otpornost i žilavost u cijelom našem društvu , a posebno su sportaši pokazali da su neuništvi. Održali ste odlične rezultate na natjecanjima i na tome vam čestitam. Želim vam još više uspjeha u budućim vremenima kada se može normalno trenirati i natjecati”, rekao je župan.

Ispred Dubrovačko-neretvanske županije nagrade su uz župana Dobroslavića dodijelili i zamjenik Joško Cebalo, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić kao i pročelnice Žaklina Marević i Ana Čeović.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content