U Metkoviću održana akcija mjerenja krvnoga tlaka i šećera u krvi

 

Gradsko društvo Crvenog križa Metković danas je u suradnji s patronažnom službom Doma zdravlja Metković organiziralo akciji mjerenja krvnoga tlaka i šećera u krvi.

Današnja akcija dio je Tjedna Crvenoga križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja, a održana je u sklopu manifestacije ‘Hrvatska volontira’.

Advent Metković-baner najnoviji
BANER

Kampanja ‘Hrvatska volontira’ ove se godine održava od 11. do 14. svibnja, u organiziraju je Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske. Ovom manifestacijom nastoje potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promoviraju vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, naglasak je stavljen na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content