RK Metković – Mehanika: ‘Rukomet se vratio kući’

 

S obzirom da se bliže kvalifikacijske utakmice za ulazak u Premijer ligu, iz RK Metković – Mehanika oglasili su se priopćenjem za javnost, u kojem su se osvrnuli i na projekt ‘Rukomet se vraća kući’. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

 
“Proteklih godinu dana postalo je evidentno da se u metkovskom rukometu nešto događa. Predviđanja su bila razna, ali plan uprave, stručnog stožera i igrača jasan. Godinu dana nakon, svi planovi su postali stvarnost. Prvi tim je na pragu vraćanja u elitu hrvatskog rukometa, mnogi bi rekli da je na pragu mjesta gdje i pripada. Sreća nije imala nikakve veze sa takvim rezultatima, čak i par nesretnih okolnosti pokušalo je uzdrmati redove. Međutim, rad, ustrajnost i želja bili su veći. Gledajući unatrag posljednjih nekoliko godina ovo je najuspješnija sezona metkovskog rukometa.

Osim rezultata prvog tima tu je i ono po čemu je Metković uvijek bio prvi, a to je naravno “proizvodnja” rukometnih talenata. Omladinski pogon rukometne škole bio je na brojnim državnim i međunarodnim turnirima, zabilježio izvrsne rezultate, ali još važnije prikupili su iskustva i znanja koja će ponijeti zauvijek sa sobom kao mlade nade nove rukometne povijesti. Završnica državnog prvenstva za mladiće U17 i mladiće U13 je samo nagrada i dokaz kako se predani rad i ljubav prema sportu uvijek isplate. Rezultati tada postanu nebitni jer uče vrijednosti koje će ih dovesti do cilja”, istaknuli su iz RK Metković – Mehanika. 

‘Pri učenju zasigurno im pomažu prvotimci koji su nadomak ulaska u Premijer ligu. Važno je istaknuti kako je naziv projekta RUKOMET SE VRAĆA KUĆI bio simboličan pokretač onoga svega sto se u Gradsku sportsku dvoranu i na ulice grada vratilo. Užurbani dječji koraci prema dvoranama, subotnja okupljališta na domaćim utakmicama, rasprave po metkovskim ulicama. Sve je to bio šušur koji se trebao i morao vratiti. Sad kad je tu igračima prepuštamo da igraju, a svima nama da uživamo jer RUKOMET SE VRATIO KUĆI. Vratio se kao zahvala svima koji su ga nekada davno u prošlom stoljeću ovdje gradili, svima koji su po Europi i svijetu časno nosili ime grada i kluba odakle dolaze. Svima koji su naš ponos i sada kako u igračkom tako i u trenerskom i u izborničkom smislu. Svim ljudima koji su živjeli rukomet, živjeli borbeni i surovi sport kroz čistu ljubav. Svima koji djecu i danas spremaju za turnire i dovode ih na treninge. Zahvala i vama koji pratite iz inozemstva svoj klub u ponovnom uzletu jer Metković je bio i bit će grad RUKOMETA. Koliko god teško bilo i koliko će god teško biti. Zato, dođite i pišite novu povijest zajedno s nama”, poručili su iz Metković – Mehanike. 

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content