Učenica Srednje škole Metković Marija Maslać državna prvakinja u disciplini pomoćni kuhar/slastičar

 

Na ovogodišnjem državnom natjecanju ‘World Skills Croatia’ održanom od 10. do 12. svibnja, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, sudjelovala je učenica trećeg razreda Srednje škole Metković Marija Maslać, pod vodstvom mentorice Dane Paponja.

Marija je osvojila prvo mjesto u kategoriji pomoćni kuhar/slastičar pripremajući menu kroz 3 dana natjecanja, a nagrađena je nagradom “Faust Vrančić” za najbolji rezultat postignut u svojoj disciplini.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Natjecanje Worldskills Croatia najveće je natjecanje učenika srednjih strukovnih škola u Republici Hrvatskoj koje se unazad 3 godine održava na zagrebačkom Velesajmu (u 5 paviljona). Otkad je i Hrvatska postala dijelom World Skills obitelji, pridružila se nizu zemalja koje na ovaj način promoviraju strukovna zvanja.

Ove godine natjecalo se ukupno 360 najboljih učenika iz 200-tinjak škola, pod mentorstvom 500-tinjak nastavnika u 40 disciplina. O važnosti natjecanja govori i činjenica da je do sad World skills Croatia podržalo više od 70 gospodarskih subjekata koji uz promociju svojih proizvoda i usluga, ovim putem imaju mogućnost pronaći i svoje buduće zaposlenike. 

Srednju školu Metković na natjecanju je predstavio i učenik Ante Kuran, u disciplini vozač motornog vozila, pod vodstvom mentorice Ivane Leontenko.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content