Neretvanske lađe i jučer su zaplovile na rijeci Vltavi u Pragu

 

Neretvanske lađe i jučer su zaplovile na rijeci Vltavi u Pragu.

Ukupno pet lađarskih posada je sudjelovalo u procesiji na vodi koja je održana u čast sv. Ivana Nepomuka, a tijekom večeri su, u posebno atraktivno osvijetljenim lađama, zajedno s ostalim plovilima uveličali barokni koncert koji je održan na vodi na Vltavi.

Prije toga, Neretvani su, kao posebni gosti predstavljeni KUD-om Bagalovići, Klapom Sv. Nikola i lađarima, sudjelovali na misi u centralnoj katedrali – katedrali Sv. Vida te procesiji koja ide do Karlovog mosta i kipa Sv. Ivana Nepomuka na Karlovom mostu. U katedrali sv. Vida primio ih je kardinal Dominik Duka.

Time je završen boravak Neretvana na velikoj svečanosti  “Svatojanske slavnosti NAVALIS” u Pragu, a koji je organizirala Udruga lađara Neretve. Podsjetimo, Neretvu je u Pragu predstavilo više od 100 sudionika iz Hrvatske, ponajviše lađara i lađarica, a uz njih su bili i KUD Bagalovići, kulinarsko zabavljačka Udruga Pivčeva kala, Klapa Sv. Nikola iz Metkovića te predstavnici turističkih zajednica. Svi oni dali su zaista veliki doprinos u promociji neretvanske kulture, pjesme, običaja i kuhinje.

Cijeli projekt odvio se uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, Hrvatske turističke zajednice, Praške nadbiskupije, Ministarstva kulture Češke Republike, gosp. Zdeneka Bergmana i Grada Praga.

FOTO: Facebook/ Maraton lađa

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content