Plesnim nastupima svečano otvorena 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

 

Posebno svečano večeras je bilo na Trgu kralja Tomislava na kojem je otvorena 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Plesni dio ovogodišnje manifestacije otvorili su domaćini iz KUD-a Metković koji su izveli ‘Ivukin šotić’, a publici su se prigodno obratili predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan, izaslanica župana Nikole Dobroslavić i pročelnica Upravnoga odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice Grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji je ujedno i otvorio Smotru.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Svečano otvorenje uveličali su i Ženska pjevačka skupina KUD-a Metković koja je izvela ‘Neretvansko ravno polje’ i ‘Na Neretvu misečina pala’, Mandolinski orkestar KUD-a Metković sa spletom neretvanskih pjesama, HKUD ‘Široka Kula’ s točkom ‘Rozganje i ojkan uz samicu’ te FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke s ‘Plesom od boja’.

Večer folklornih skupina u GKS-u

Poslije svečanoga otvorenja na Trgu kralja Tomislava, program je nastavljen u Gradskome kulturnom središtu Metković gdje je održana prva večer folklornih skupina.

Svoje tradicijske plesove i pjesme, publici je predstavilo ukupno osam skupina. KUD Putniković izveo je Ples bijelih maškara, a članovi FD Kumpanija iz Vela Luke predstavili su se točkom Luški tanci. HKUD Zora iz susjednih Struga izveo je pjesme, igre i plesove Zapadne Hercegovine, a DIF Koprivnički Ivanec pjesme i plesove Koprivničkog Ivanca i okolice. KUD Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca predstavio se Kaštelanskom narodnom četvorkom, KUD Vesela Šokadija iz Koritna, ujedno i predstavnici Smotre folklora ‘Đakovački vezovi’, izveli su pjesme i plesove Đakovštine, HKUD Široka Kula ličko kolo, rozgalicu i ojkan, a FKU Primorska lijera Primorsko kolo Linđo.

37. Smotra folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala nastavlja se sutra na Trgu kralja Tomislava u 18 sati programom ‘Zaplešimo na pjaci’ u sklopu kojeg nastupa VU Kumpanjija iz Blata koja će izvesti Viteški ples od boja i tanac. U GKS-u održat će se i druga večer folklornih skupina, a na rasporedu je u 19:30.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content