Dodijeljene diplome za 15 novih njegovateljica starijih i nemoćnih osoba

 

U Galeriji GKS-a danas je održana svečana dodjela diploma za 15 polaznica osposobljavanja za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

Osposobljavanje je održano u sklopu trogodišnjega programa ‘Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2’ kojega u partnerstvu provodi Udruga ‘Dobra’, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković, a sastojalo se od teorijskog dijela koje je provelo P.U.O. Petar Zrinski iz Zagreba te praktične nastave u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Riječ je o drugoj godini provedbe projekta, kojemu je svrha prevencija institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba kroz pružanje usluga od strane kvalificiranoga osoba te smanjenje socijalne isključenosti osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko- neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost projekta je 150 tisuća kn, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content