Dado Kozarić i Elza Glučina nominirani za najbolju glavnu mušku te sporednu žensku ulogu

 

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju 29. svibnja 2022. godine u Vodicama završeno je 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a na kojem je, kao najstarija amaterska družina Festivala, sudjelovalo Metkovsko amatersko kazalište s predstavom Drug lovac.

Prosudbeno povjerenstvo koje je pratilo sve predstave djelovalo je u tročlanom sastavu: dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica i teatrologinja, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka i Igor Ružić, kazališni kritičar nije imalo nimalo lagan zadatak između 20 predstava i više od 300 glumaca izabrati one najbolje.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Iako se naši MAK-ovci nisi okitili glavnim nagradama, osvojili su velike simpatije publike, a dvoje glumaca amatera Metkovskog amaterskog kazališta nominirano je u dvije kategorije čime su imali čast biti odabrani među troje najboljih. Damir (Dado) Kozarić svoju nominaciju za najbolju glavnu mušku ulogu zaslužio je impresivnom izvedbom uloge dr. Draženka Mandića Mane, a za vrlo zapaženu ulogu služavke Ljubice u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge nominirana je izvrsna Elza Glučina.

U šest festivalskih dana, raspoređenih u dva vikenda (20. – 22. 5. te 27. – 29. 5.) vodička je publika imala priliku pogledati predstave različitih žanrova, poetika, tema i poruka te uživati u radosti igre najboljih hrvatskih amaterskih kazališnih skupina.

Ulazak na repertoar Festivala i nominacije u prestižnim kategorijama dokaz je kvalitetnog i predanog rada naših glumaca amatera koji su pod redateljskog palicom uglednog hrvatskog redatelja Radovana Marčića pokazali da im je mjesto među najboljima.

Nakon dvije odigrane predstave u ožujku, metkovska publika imat će priliku predstavu Drug lovac pogledati još jednom u sklopu Metkovskog kulturnog ljeta 7. srpnja 2022. godine.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content